Suomessa suurin osa tiilikatoista on betonitiilikattoja, joiden kestoikä tiilen laadusta ja valmistajasta riippuen pitäisi olla 30-50 vuotta Suomen olosuhteissa. Tätä kestoikää valmistajasta ja mallista riippumatta voidaan käsittelyllämme pidentää, käytännössä ehkäisemällä tiilen kulumista. Savitiilet ovat kestoiältään yleisesti pidempi-ikäisiä.
Usein käy niin, että ihmiset pesevät kattonsa muutamaan otteeseen täysin väärillä ilma/vesimäärillä. Tämä yleisesti ottaen poistaa tiilestä sen viimeisenkin suojapinnan, joka siinä on ollut ja pakkasrapautuminen sekä sammaloituminen kiihtyvät entisestään. Tämän lisäksi voidaan käyttää täysin vääränlaisia pesu- tai käsittelyaineita, joista ei ole tutkimustietoa tai kunnon käyttökokemuksia (yli 10 vuoden takaisia).
Valitettavasti useissa tällaisissa tapauksissa jäljellä olevan maalin irrottaminen on työlästä ja miltei aina tiilien vaihto tulee halvemmaksi ja asiakkaalle kannattavammaksi. Jos haluat tiilikattoosi enemmän väriä, on halvempaa vaihtaa tiilet heti kärkeen eikä maalata kattoa ensin ja sitten vaihtaa tiilet. Tiilikatosta saadaan käsittelyllämme aina kuitenkin vesitiivis ja kestävä, riippumatta väristä. Käsittelymme tuo tiilen oman värin esiin ja siisteys korostuu kun koko katto on yhtenäinen, siisti ja sammaleeton.
Käyttämämme Dyny - tiilensuoja-aineet ovat, kuten edellä mainittu, yli kahdenkymmenen vuoden kehityksen tulos ennen kuin yhtään varsinaista kattoa on käsitelty. Useat yritykset ovat kyllä yrittäneet kopioida tuotetta, siinä kuitenkaan onnistumatta. Vaikeus kopioinnissa tulee siinä, että molekyylikoko yhdisteessä on saatava täysin oikein yli 8000 erilaisesta vaihtoehdosta. Liian suuret molekyylit jäävät tiilen pintaan ja kuluvat ennenaikaisesti pois. Liian pienet molekyylit menevät tiilen läpi, eikä tiili enää poista kosteutta kuten suunniteltu.