Tiilikatto.info // Jukka Rissanen

Miksi kannattaa valita Dyny-käsittely?

Perusteluja Dyny -käsittelylle

Dyny ® Suojauskäsittelystä on näyttää ylivoimaisesti pisin faktinen kokemus Suomen olosuhteissa, jo 13 vuotta (2012) ilman uusintakäsittelyä.
Dyny® Tuotteet ovat ainutlaatuisia Silaani-Siloksaani – johdannaisia maailmassa. Tuotteiden kopiointi on vähintäänkin hankalaa, sillä johdannaisia on n. 8000 erilaista jonka seossuhteet pitää saada täysin oikein. Vastaavaa tuotetta, josta on yhtä pitkä kokemus, ei ole markkinoilla.
Dyny® Tuotteet on tutkittu ja testattu VTT:n toimesta.
Aineen valmistaja myöntää takuun suojakäsittelylle ja sen toimivuudelle, viisi vuotta.
Tiilikatto.info varmistaa työn suorituksen oikein, oikeilla menetelmillä jo vuodesta 2006 satojen tyytyväisten asiakkaiden ja yli 140 000 tiilikattoneliön kokemuksella.

Harhaluulot ja vääräntyyppiset käsittelyt

Markkinoilla ja varsinkin internetissä liikkuu paljon vääriä tietoja tiilikaton kunnosta, kestävyydestä, käsittelytavoista ja käsittelyaineista. Tässä muutamia yleisimpiä harhaluuloja:
”Tiilikatto kestää itsessään satoja/tuhansia vuosia. Kyllä ne Etelä-Euroopassakin kestää”
Suomessa suurin osa tiilikatoista on betonitiilikattoja, joiden kestoikä tiilen laadusta ja valmistajasta riippuen pitäisi olla 30-50 vuotta Suomen olosuhteissa. Tätä kestoikää valmistajasta ja mallista riippumatta voidaan käsittelyllämme pidentää, käytännössä ehkäisemällä tiilen kulumista. Savitiilet ovat kestoiältään yleisesti pidempi-ikäisiä.
”Painepesu on helppo tehdä itse kotipesurilla ja laittaa sammalmyrkyt kattoon”
Usein käy niin, että ihmiset pesevät kattonsa muutamaan otteeseen täysin väärillä ilma/vesimäärillä. Tämä yleisesti ottaen poistaa tiilestä sen viimeisenkin suojapinnan, joka siinä on ollut ja pakkasrapautuminen sekä sammaloituminen kiihtyvät entisestään. Tämän lisäksi voidaan käyttää täysin vääränlaisia pesu- tai käsittelyaineita, joista ei ole tutkimustietoa tai kunnon käyttökokemuksia (yli 10 vuoden takaisia).
”Maalautin tiilikattoni. Nyt jo kolme vuotta myöhemmin maali on lähtenyt. Onko mitään tehtävissä?”
Valitettavasti useissa tällaisissa tapauksissa jäljellä olevan maalin irrottaminen on työlästä ja miltei aina tiilien vaihto tulee halvemmaksi ja asiakkaalle kannattavammaksi. Jos haluat tiilikattoosi enemmän väriä, on halvempaa vaihtaa tiilet heti kärkeen eikä maalata kattoa ensin ja sitten vaihtaa tiilet. Tiilikatosta saadaan käsittelyllämme aina kuitenkin vesitiivis ja kestävä, riippumatta väristä. Käsittelymme tuo tiilen oman värin esiin ja siisteys korostuu kun koko katto on yhtenäinen, siisti ja sammaleeton.
”Aineemme XXX on myös Silaania, joten se on samaa ainetta kuin Dyny-tiilisuoja”
Käyttämämme Dyny - tiilensuoja-aineet ovat, kuten edellä mainittu, yli kahdenkymmenen vuoden kehityksen tulos ennen kuin yhtään varsinaista kattoa on käsitelty. Useat yritykset ovat kyllä yrittäneet kopioida tuotetta, siinä kuitenkaan onnistumatta. Vaikeus kopioinnissa tulee siinä, että molekyylikoko yhdisteessä on saatava täysin oikein yli 8000 erilaisesta vaihtoehdosta. Liian suuret molekyylit jäävät tiilen pintaan ja kuluvat ennenaikaisesti pois. Liian pienet molekyylit menevät tiilen läpi, eikä tiili enää poista kosteutta kuten suunniteltu.

Dyny – Käsitelty katto. Kuva vuodelta 2010. Käsittely tehty 2008.

chevron-downcheckmark-circle